Puheenjohtajan tervehdys

16.12.2020


Meillä kaikilla on takana erilainen vuosi. Jokaisella omanlaisensa, mutta kaikkia meitä yhdistää sama tekijä, korona. Sen takia on jouduttu jättämään väliin monia asioita, vertaiskerhoja- ja tapaamisia, omia ystäviäkään ei ole voitu samalla tavalla kohdata. Olemme sopeutuneet uusiin tapoihin, käyttämään maskeja ja käsidesiä sekä pitämään turvavälejä. 

Olemme löytäneet myös uusia keinoja nähdä ystäviä ja tuttuja. Vanhainkodeissa on käyty ikkunan takana vilkuttelemassa, on soiteltu whatsapp- puheluita. Eihän ne kuitenkaan täysin voi korvata mukavaa kahvitteluhetkeä, mutta ainakin me yritämme jollain tavalla kohdata toisemme.

Samalla tavalla on kehitetty uusia toimintatapoja kohdata jäseniämme. On pidetty Teams alustalla netissä kokouksia tai on menty luontoon. Aivoliiton teema 2020-2021 on Aivoterveyttä luonnosta. Se sopiikin hyvin näin korona-aikana.

Luonto elvyttää ja hoitaa sekä laskee stressiä. Luontoon voi mennä milloin vain. On tehty paljon myös esteettömiä luontokohteita mm. Rantaraitti Lappeenrannassa. Aivot rakastavat luonnossa oleilua. Sveitsiläistutkimuksessa koettu stressi hupeni metsässä keskimäärin jopa 87 prosentilla. Aivot kiittävät, sillä jatkuva stressi kutistaa hermosoluja ja pitkään jatkuessaan vanhentaa aivoja.

Koronatilanteesta johtuen joudumme edelleen tekemään muutoksia yhdistyksen toimintaan. Tammikuun kerhot peruutetaan. Jatkossa seuraamme tilannetta, ja jos emme pysty kokoontumaan kasvotusten, pidetään kokouksia mm. Teams alustalla netissä. Aivoliitto on kehittänyt sairastuneen perheelle ja läheisille verkkotapaamisia joka kuukauden toinen torstai. 

https://www.aivoliitto.fi/tapahtumat/terveisia-perheelta-avh-perhetuen-verkkoilta-1/

Toivotaan, että koronatilanne rauhoittuisi pikkuhiljaa ja pääsisimme käynnistämään normaalin yhdistystoiminnan. Hallitus ei nuku, vaan suunnittelee jo tulevia tapahtumia.

 

Rauhallista joulunaikaa! 

 

Toivottelee pj. Kati Sinkkonen-Kattelus